Vaccinatieverlof: ook voor uitzendkrachten

6/04/2021

Je werkt als interimmer en krijgt je oproepingsbrief voor een Coronavaccin in de brievenbus. Je wil hier graag op ingaan maar merkt dat je afspraak binnen de werkuren valt. Vrees niet: je werkgever is namelijk verplicht je vaccinatieverlof (ook wel klein verlet genoemd) te geven. Dat houdt in dat je afwezig mag zijn van het werk met behoud van loon gedurende de tijd die je nodig hebt om naar en van het vaccinatiecentrum te gaan. Je hoeft onder geen enkele omstandigheid betaald verlof op te nemen.

Lees meer

Wat met betaalde feestdagen in tijden van Corona?

1/04/2021

Ook tijdens Corona zijn er natuurlijk feestdagen waarop uitzendkrachten, net als alle andere werknemers, betaald moeten worden. Maar hoe zit dat juist in deze bizarre tijden? We zetten het graag even op een rijtje.
 

Lees meer

Heb jij recht op geboorteverlof?

24/02/2021

Word je binnenkort papa? Proficiat! Een kindje brengt natuurlijk tal van vragen met zich mee, zeker voor vaders die als uitzendkracht werken. Hebben vaders die als uitzendkracht werken recht op geboorteverlof en is dat dan betaald of niet?

Lees meer

Uitzendarbeid: de uitzondering of de regel?

10/11/2020

Uitzendarbeid is op de arbeidsmarkt niet meer weg te denken. We moeten dan ook herkennen dat het een opstap naar vast werk ‘kan’ zijn. De laatste cijfers over de sector wijzen echter uit dat ‘kan’ relatief is, want het systeem is ontspoord. Het is geen arbeidsmarktinstrument, maar een businessmodel geworden: hoe meer interim, hoe beter, met alle gevolgen van dien.

Lees meer
Nieuws
Meer artikels
© ABVV Interim