Uitzendkrachten hebben ook recht op een coronapremie

22/12/2021

Als uitzendkracht heb jij ook recht op een coronapremie in 2021. Gunt jouw bedrijf zijn vaste werknemers een coronapremie? En voldoe jij aan dezelfde voorwaarden als jouw collega’s? Controleer dan of jij ook dezelfde coronapremie krijgt!

In het kader van de onderhandelingen 2021 – 2022 heeft de regering toegelaten dat bedrijven een coronapremie kunnen toekennen aan hun werknemers. Deze coronapremie wordt toegekend onder de vorm van een cheque en mag maximum 500 euro bedragen. De cheques die toegekend worden op dezelfde wijze als bijvoorbeeld maaltijdcheques (op papier of elektronisch) mogen enkel in de periode van 1 augustus 2021 tot 31 maart 2022 uitgereikt worden.

In sectoren en bedrijven waar er een coronapremie wordt toegekend aan de vaste werknemers moet dit voordeel natuurlijk ook toegekend worden aan de uitzendkrachten die er tewerkgesteld worden. Het voordeel van de vaste werknemer moet op dezelfde wijze en onder dezelfde voorwaarden toekomen aan de uitzendkrachten die in de sector of het bedrijf werken. Dit is een basisregel van de uitzendarbeid: gelijk loon voor gelijk werk (zie artikel 10 van de uitzendarbeidswet van 24 juli 1987).

We roepen uitzendkrachten op om waakzaam te zijn dat, daar waar een coronapremie toegekend wordt, zij dit voordeel daadwerkelijk krijgen. Immers, de periode voor de toekenning van een coronapremie is vrij beperkt.

Download de affiche en verspreid deze info naar de uitzendkrachten in je netwerk.


terug naar overzicht

Lees meer over: Premies Weetjes