Heb je vorig jaar voor het eerst als uitzendkracht-arbeider gewerkt?

8/04/2024

Uitzendkrachten hebben ook recht op enkel en dubbel vakantiegeld, net zoals vaste werknemers. Het tijdstip varieert echter. Bovendien moet je al uitzendkracht-arbeider ook nog zelf stappen ondernemen. Lees hier hoe en wanneer je je vakantiegeld kan ontvangen.
 

Arbeiders-uitzendkrachten ontvangen hun vakantiegeld van de Rijksdienst Jaarlijkse Vakantie (RJV), in het jaar dat volgt op de prestaties. In principe is het dus niet het uitzendkantoor noch het bedrijf waar je vorig jaar aan de slag was, die betaalt.

Mijn vakantiegeld ontvangen als arbeider-uitzendkracht

Om je vakantiegeld te ontvangen moet je het nummer van jouw zichtrekening waar jij rekeninghouder of mederekeninghouder van bent meedelen aan de Rijksdienst Jaarlijkse Vakantie. Dit hoeft slechts eenmalig, bijvoorbeeld als je vorig jaar voor het eerst als arbeider met een uitzendcontract hebt gewerkt.

Je kan het nummer meedelen via de koppeling op de website van de RJV naar de overheidswebsite die jou in staat stelt je vakantiegeld te beheren. Er is eveneens een contactformulier indien inloggen niet lukt.

Belangrijk

Indien je geen enkele stap ondernomen heeft, zal je vakantiegeld tijdelijk bij de RJV blijven. Het zal pas betaald kunnen worden, wanneer je de nodige stappen hebt ondernomen.

Let ook op voor phishing. Malafide instanties doen regelmatig pogingen om de rekeningen van burgers te plunderen door zich voor te doen als een uitbetalingsinstellingen zoals de RJV. De RJV zal bijvoorbeeld jouw bijvoorbeeld nooit om een wachtwoord of om de code van je bankkaart vragen.


terug naar overzicht

Lees meer over: Loon Weetjes